Listen!


Thursday, September 6, 2012

1st Athens Anime Treasure Hunt Coverage

Την εβδομάδα αυτή το Radio Planet Asia έκλεισε έξι μήνες ζωής! Ετσι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό και όλους εσάς που με οιονδήποτε τροπο μας στηρίζετε. Ξεκινώντας τη νέα σεζόν, θα θέλαμε επίσης να ολοκληρώσουμε και τις "υποχρεώσεις" μας προς το κοινό. Αρχίζουμε έτσι με την κάλυψη του πρώτου Anime Treasure Hunt.

Το τέλος του Ιουλίου πλησίαζε και ο καύσωνας έφτανε στο απόγειό του. Όμως αυτό δεν απέτρεψε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων να παρευρεθεί σε ένα τέτοιο γεγονός. Οι Otaku.gr, μια ομάδα τριων ατόμων με την υποστήριξη της Anubis και του animeshop.gr αλλα και των γκρουπ Glc Sekai και Akai Panda, έβαλε την ιδέα το χρόνο και τη διάθεση να οργανώσει κατι πρωτόγνωρο για την κοινότητα της Ελλάδας.Μια άλλη πτυχή του γεγονότος αυτού ήταν ότι διοργανώθηκε και πλαισιώθηκε από ατομα σχετικά νέα τόσο στην κοινότητα όσο και σε ηλικία. Τέλος το γεγονός ολοκληρώθηκε από το πάρτι των Akai Panda στο Salta Conmigo bar στου Ψυρρή.

Event Start!
Για όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε αυτό το γεγονός, η ιδέα ήταν απλή. Το μεσημεράκι ή καλύτερα νωρίς το απόγευμα οι υποψήφιοι κυνηγοί θησαυρού, άρχισαν να καταφθάνουν στο Σύνταγμα, το οποίο είχε οριστεί ως σημείο συνάντησης. Είτε μόνοι τους είτε με την ομάδα τους ξεκίνησαν να εγγράφονται. Μαζί με την έγγραφη τους, σώθηκε και ένας χάρτης και ένα καρτελάκι τα οποία ήταν τα δυο εργαλεία της ομάδος.Με το πέρας της διορισμό των εγγράφων, ο χαρακτήρας που έδινε οδηγίες ανέβηκε στο κεφαλόσκαλο της πλατείας και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του γεγονότος, ύστερα απο μια σύντομη αναφορά στους κανόνες, τους στόχους των κυνηγών αλλα και μια σειρά απαντήσεων στους συμμετέχοντες. Αυτοί με τη σειρά τους άρχισαν να κατευθύνονται προς την οδό Ερμού, όπου και λάμβανε χώρα κυρίως το κυνήγι.Κατα μήκος της οδού Ερμού, υπήρχαν άτομα ντυμένα χαρακτήρες από anime. Αυτά με τη σειρά τους έδιναν τη δοκιμασία στους παίκτες. Οι δοκιμασίες ήταν πάντα -ή σχεδον πάντα :Ρ- σχετικές με anime και ήταν:

•Βρες την pokeball από Pokemon
•Άνοιξε το κουτί με το μανιτάρι από Super Mario
•Γρίφοι
•Bleach/One Piece Quiz
•Pursuing Altair
•Luffy's hand-wrestling
•Yu-Gi-Oh duels
•Naruto Hidden Scroll Quests
•Μάχη με νεροπίστολα από Reborn!Από αυτές οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να επιτύχουν σε 5. Από κάθε δοκιμασία που ολοκληρώνονταν επιτυχώς λάμβαναν και ένα στοιχείο από ένα γρίφο, ο οποίος έδινε την τοποθεσία του κρυμμένου θησαυρού. Η πρώτη ομάδα που θα ολοκληρώνε τις πέντε προτάσεις του γρίφου θα λάμβανε και περισσότερα λεπτά για την εύρεση του θησαυρού.  Παρ'όλα αυτά, ο μεγάλος νικητής ήταν η ομάδα που θα έβρισκε πρώτη το θησαυρό. Κατόπιν, μοιράστηκαν τα δώρα στους νικητές τα οποία και ήταν προσφορά των anime shop.gr και Anubis. Εν γένει η εκδήλωση ήταν αρκετά καλη σε θέμα οργάνωσης σε σχέση με την εμπειρία, την ηλικία, και δεδομένου του χρόνου αλλά και του διαθέσιμου budget. Βέβαια, αυτο φάνηκε σε πολυ μικρό βαθμό σε περιπτώσεις όπως όπου η ένδειξη στο χάρτη για τα άτομα δεν συμβαδίζει με τη πραγματική τους θέση, ή η έλλειψη "προσωπικού" σε κάποιες δοκιμασίες που εν τέλει δεν έλαβαν χώρα και τέλος η λανθασμένη εκτίμηση αντοχής σε δοκιμασίες που απαιτούσαν φυσική κατάσταση.

Όμως αυτά τα μικρά λαθάκια δεν άφησαν κανένα παράπονο ουσίας, τόσο σε διαγωιζόμενους οσο και σε διοργανωτές. Ούτε χάλασε τη διάθεση και  απο την άλλη μεριά, κάποια μικρά ευτράπελα ή/και απρόοπτα μετέτρεψαν τη διοργάνωση σε μια ευχάριστη εμπειρία. Η εκδήλωση όμως δεν σταμάτησε όπως αναφέρθηκε εκεί.

 Η συνέχεια δώθηκε απο τους Akai panda στο bar Salta Conmigo με guest Dj, οι οποίοι διοργάνωσαν παράλληλα με το Anime Treasure Hunt το τελευταίο πάρτι τους για τη προηγούμενη σεζόν. Ο κόσμος στο πάρτι άρχισε να μαζεύεται απο νωρίς και ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες του Anime Treasure Hunt. Αλλά το μαγαζί στην κυριολεξία "έσκασε" απο τον κόσμο την ώρα που ήλθαν και τα ατομα από το Anime Treasur Hunt.  Guest Dj  της βραδιάς ήταν η Maya, ενώ αργότερα τα decks ανέλαβε -ποιός άλλος;-  ο Namida που έδωσε το ρυθμό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το Radio Planet Asia ήταν εκει καλύπτοντας και τις εκδηλώσεις, παίρνοντας συνεντεύξεις από τους διοργανωτές και των δυο εκδηλώσεων αλλα και απο την ( κατα κόσμο )Ναυσικά, κυρία Pixelate Accessories.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μικαέλα Μόσχου (Pokemon Trainer Luciana)

R.P.A.: Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το γεγονός;
Μικαέλα: Με τον Αχιλλέα γνωριστήκαμε σε ένα event free hugs, ενώ με το Δημήτρη σε ένα cosplay party τον περασμένο Φεβρουάριο. Ύστερα από συζητήσεις αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το γεγονός με τα παιδιά.

R.P.A.: Πως σας φάνηκε;
Μικαέλα: Αν και περίμενα λιγότερη συμμετοχή απο τον κόσμο, εν τέλει ήταν γεμάτο και όντως περάσαμε πολύ καλά. Επίσης υπάρχουν και άλλες ιδέες για διοργανώσεις πρόλαυτα δεν έχουμε καταλήξει κάπου.

R.P.A.: Πόσο καιρό ασχολείσαι με τα anime;
Μικαέλα: Κυριολεκτικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Τώρα με το cosplay ασχολούμαι ενργά επτά μήνες.

R.P.A.: Γιατί Pokemon Trainer;
Μικαέλα: Επειδή είναι το αγαπημένο μου anime και το πρώτο μου cosplay. Με εκφράζει απόλυτα και εν γένει ο κόσμος με ξέρει ως Pokemon Trainer!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κώστας Στάικος (One Piece: Sanji)

R.P.A.:  Ποιός ήταν ο ρόλος σου σήμερα;
Κώστας: Σήμερα είχα αναλλάβει το κουίζ ερωτήσεων που αφορούσε το One Piece. Οι διαγωνιζόμενοι   
έπρεπε να απαντήσουν σε μια σειρά 10 ερωτήσεων και περνούσαν τη δοκιμασία εάν απαντούσαν επτά σωστές ερωτήσεις.

R.P.A.:  Πως και αποφάσισες να συμμετέχεις στο γεγονός;
Κώστας: Μου το πρότεινε η Μικαέλα και ψήθηκα με τη μία. Αφού μου εξήγησε τις δοκιμασίες και ύστερα από επικοινωνία συμφωνήσαμε να κάνω αυτό το ρόλο.

R.P.A.: Πώς σου φάνηκε;
Κώστας: Ήταν αρκετά καλά δεδομένου ότι ήταν και πρώτο αντίστοιχο γεγονός αλλά και του μικρού της ηληκίας μας. Αναμφισβήτητα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

R.P.A.: Υπήρξε κανένα  ευτράπελο;
Κώστας: ε, όλοι οι περαστικοί μας κοίταζαν λόγω cosplay. Ενώ εντύπωση μου έκανε το ότι πολύ κόσμος παρακολουθεί anime!

R.P.A.: Πόσο καιρό ασχολείσαι με τα anime;
Κώστας: Αν και δεν ασχολούμαι τόσο με το cosplay, παρακολουθώ anime από σχετικά μικρή ηλικία.

R.P.A: Γιατί One Piece: Sanji;
Κώστας: Επειδή θα ήμουν στο κουίζ ερωτήσεων που αφορούσε το One Piece, και ήθελα να ντυθώ κάποιον από τους βασικούς χαρακτηρες. Ένας άλλος λόγος ήταν και το ότι λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν είχα χρόνο και το cosplay του Sanji, ήταν σχετικά εύκολο.

R.P.A: Θα το έκανες ξανα;
Κώστας: Ναι! Άνετα... και του χρόνου και του παραχρόνου και πάντα~!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φώτης Ασημακόπουλος (Namida from Akai Panda)

R.P.A: Τί είναι Akai Panda;
Φώτης: Είμαστε μια ομάδα που ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικών με τον ασιατικό πολιστισμό.

R.P.A: Γιατί κόκκινο (Akai στα ιαπωνικά);
Φώτης: Το όνομα το όνομα το συλλάβαμε σχετικά τυχαία. Στην αρχή σκεφτόμαστε για Red Panda, αλλά δεν ακουγόταν τόσο ιαπωνικό και έτσι έγινε Akai. Επίσης, επειδή λεγόμαστε Panda το οποίο είναι ζώο που προέρχεται από την Κίνα και λόγω χρώματος μας έχουν συνδέσει αρκετές φορές με τον κομμουνισμό(!!)

R.P.A: Πόσα χρόνια δραστηριοποιείται η ομάδα σας;
Φώτης: Είμαστε στο χώρο των διοργανώσεων πλέον τρία χρόνια.

R.P.A: Από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα;
Φώτης: Δεν μας ενδιαφέρει πόσοι η ποιοί είναι στην ομάδα. Εμείς θεωρούμε ότι όποιος έρχεται στις εκδηλώσεις, είναι και αυτόματα μέλος της ομάδας.

R.P.A: Ποιές οι εντυπώσεις σας από αυτά τα τρία χρόνια;
Φώτης: Το αποκορύφωμα για εμας ήταν στο FSI Factory το οποίο ήταν ένα γεγονός που έτυχε και ήταν Κυριακή αποκριών, Αγιού Βαλεντίνου και Κινέζικη Πρωτοχρονιά ταυτόχρονα! Ήταν ίσως το καλύτερο πάρτι με πολλά side event αλλά και ομαδικά cosplay και συνολικά 84 cosplay. Από εκεί και υστερα, υπάρχει μια κλιμακωτή πτώση. Υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που ερχόταν συστηματικά, αλλά πλέον δεν έρχεται.

R.P.A: Εντυπώσεις από το σημερινή διοργάνωση(σ.σ εννοώντας το Anime κυνήγι θησαυρού) ;
Φώτης: Το σημερινό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Με πολλά νέα άτομα στην παρέα μας και βλέπει κανεις ότι υπάρχουν άτομα που έχουν αρκετή όρεξη και καινούργιες ιδέες.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ναυσικά Δημακουλέα Κακιοπούλου (Pixelate Accessories) (Guest Star)

R.P.A: Τί ειναι Pixelate;
Ναυσικά: Είναι αξεσουάρ που βασίζονται σε παιχνίδια με παλιά γραφικά είτε οτιδήποτε άλλο σχήμα/εικόνα το οποίο υπόκειται σε pixelation. (Ανασχηματισμός μιας εικόνας σε μικρότερη ανάλυση) Ουσιαστικά κάνω αυτό που μου αρέσει και εμπνέομαι τις δημιουργίες μου από τις επιρροές μου από anime & manga. Αλλά και από ειδικές παραγγελίες. 

R.P.A: Πόσο χρόνο μετράμε Pixelate Accessories;
Ναυσικά: Μόλις κλείσαμε ένα χρόνο Pixelate Accessories. 

R.P.A: Πώς και ασχολήθηκες με τα Pixelate;
Ναυσικά: Αν και επαγγέλομαι γραφίστρια, μου αρέσει πολύ το χειροποίητο και επειδή έχω πρόσβαση σε νέα υλικά, μου αρέσει να πειραματίζομαι.

R.P.A: Ασχολείσαι γενικά με τη μόδα;
Ναυσικά: Ναι, έχω φοιτήσει και σε σχολή μόδας και μου αρέσουν γενικά οι καλές τέχνες και οτιδήποτε κάνει ομορφότερο το περιβάλλον μας.

R.P.A: Θα ήθελες να δεις τα Pixelate κάποια στιγμή να δίνουν μόδα;
Ναυσικά: Ναι. Εχει ήδη ανέβει πολύ στο εξωτερικό και θεωρώ ότι το ρετρό είναι στη μόδα, οπότε ό,τι είναι ρετρό είναι και στη μόδα.

R.P.A.: Που μπορεί να σε βρει κανείς;
Ναυσικά: Εκτός από το Facebook, έχω λάβει μέρος σε αρκετά πάρτι και όυτως ή άλλως ο κόσμος που παραγγέλνει από εμένα ανήκει και στο ευρύτερο community.

R.P.A.: Σήμερα γιατί δεν πήρες εν τέλει μέρος;
Ναυσικά: Επειδή είμαι φυγόπονη και φοβόμουν τη ζέστη! (λολζ)

R.P.A.: Πόσο καιρό ασχολείσαι με τα anime;
Ναυσικά: Ασχολούμαι έξι χρόνια και μου αρέσει πάρα πολύ το Naruto αλλά και οι δουλειές των CLAMP (クランプ)  ιδίως τα xxxHolic και Cardcaptor Sakura, ενώ από manga μου αρέσει πολυ το Yotsuba to!

R.P.A.: Akai Panda.
Ναυσικά: Ήμουν ενάμιση χρόνο στην ομάδα αλλά έφυγα. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος αλλά όσο δεν ερχόταν ο παλιός κόσμος κα ερχόταν νέο αίμα, σιγά-σιγά αρχιζα και κουραζόμουν. Ενώ με το Φώτη έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αχιλλέας Ρίζος aka ΜπαρμπαΣτρουμφ (Magico:  Shion Elphias Levi)

R.P.A.: Πώς αποφάσισες να διοργανώσεις το σημερινό γεγονός;
Αχιλλέας: Η ιδέεα της σημερινής οργάνωσης είναι ότι δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν εδώ στην Ελλάδα, και ύστερα από μια συζήτηση με ένα φίλο, είπα να το υλοποιήσω. Κατόπιν, έψαξα κόσμο και με τη βοήθεια της φίλης μου της Ξένιας στο φετινό comicdom, γνώρισα άτομα που είχαν τη θέληση για να με βοηθήσουν. Έτσι, ένα από τα παιδιά που γνώρισα στο comicdom, με σύστησε στο Δημήτρη. Ο Δημήτρης έδειξε το ενδιαφέρον του από την αρχή και κέρδισε τη θέση του ως διοργανωτής. Στη συνεχεια με γνώρισε στη Μικαέλα, η οποία με τη σειρά της έγινε εν τελει ο τρίτος διοργανωτής.


R.P.A.: Πώς σου φάνηκε εν τέλει το σημερινό γεγονός;
Αχιλλέας: 'Ηταν καταπληκτικά! Να φανταστείτε ότι ήδη σκεφτόμαστε τη συνέχεια του σημερινού. Την αλήθεια, περιμάναμε πολύ λιγότερο κόσμο από αυτόν που τελικά ήρθε. Επίσης, τόσο το animeshop.gr, όσο και η Anubis (τα λέω αλφαβητικά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) ήταν και οι δύο πολύ καλοί χορηγοί και τους ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά τους. Ήταν υπερπολύτιμη.

R.P.A.: Υπήρξαν δυσκολίες;
Αχιλλέας: Από την αρχή. Την πρώτη περίοδο που ψάχναμε για κόσμο, ήμουν γενικά άγνωστος στην κοινότητα. Έτσι αποφάσισα να το αλλάξω και άρχισα να κάνω cosplay, ενεργά. Το πρώτο μου ήταν ως Μπαρμπα-Στρουμφ (σ.σ. όπως και είναι γνωστός πλέον στην κοινότητα) και μετα hipster Zombie κ.α.
Άλλες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν γενικά η έλλειψη ατόμων στη διοργάνωση.

R.P.A.:  Υπήρξε κάτι άλλο που δεν σου άρεσε;
Αχιλλέας: Το γεγονός ότι έπρεπε να πάρω τηλέφωνο για να σιγουρέψω τους υποψήφιους βοηθούς στη διοργάνωση.

R.P.A.: Τί χρειάζεται κανείς για να γίνει διοργανωτής;
Αχιλλέας: Αρκεί να υπάρχει συνεργασία, διάθεση, χρόνος και θέληση.

R.P.A.: Δηλαδή τίποτα!
*γέλια*

R.P.A.:  Τα παιδιά που βοήθησαν στη διοργάνωση ως cosplay;
Αχιλλέας: Ήταν επαγγελματίες σε αυτό που κάνανε και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη συνεργασία τους.

R.P.A.: Εσύ σήμερα τι cosplay διάλεξες;
Αχιλλέας: Σήμερα είμαι ντυμμένος Shion Elphias Levi από το manga Magico και ο λόγος είναι ότι ήθελα να ξεφυγω από τα συμβατικά anime cosplay...

R.P.A.: Πιστεύεις ότι θα σου μείει αξέχαστο το σημερινό;
Αχιλλέας: Ναι, Εννοείται. Ε, εντάξει μαζί με τις τούμπες που έφαγα από το πόλεμο με τα νεροπίστολα στο εκκλησάκι της Καπνικαρέας....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Δημήτρης Βλαχάκης (Assassin's Greed: Altair)


R.P.A.: Πόσο καιρό ασχολείσαι με τα anime;
Δημήτρης: Με τα anime ασχολούμε όλη μου τη ζωή καθώς από 6 η 7 ετών που ήμουν έβλεπα dragonball , pokemon , yu-gi-oh κλπ . Τώρα , με τα cosplay ασχολούμε από τον Ιανουάριο !!

R.P.A.: Πώς αποφάσισες να διοργανώσεις το σημερινό γεγονός;
Δημήτρης:  Ο Αχιλλέας μου το πρότεινε σαν ιδέα να κάνουμε ένα κυνήγι θησαυρού και επειδή μου άρεσε δέχτηκα να τον βοηθήσω και τελικά το οργανώσαμε μαζί .

R.P.A.:Πώς σου φάνηκε εν τέλει το σημερινό γεγονός;
Δημήτρης: Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και είμαι σίγουρος πως θα διοργανώσουμε και άλλα event.

R.P.A.:Υπήρξαν δυσκολίες;
Δημήτρης: Η μεγαλύτερη δυσκολία κατά τη γνώμη μου ήταν η ζέστη !!! Ειδικά για μένα που έτρεχα ^^

R.P.A.:  Υπήρξε κάτι άλλο που δεν σου άρεσε;
Δημήτρης: Όχι εγώ προσωπικά πέρασα πολύ καλά και πιστεύω ότι και όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο . Τώρα , όσα λάθη έγιναν εννοείτε ότι θα διορθωθούν στα επόμενα event.

R.P.A.:  Τα παιδιά που βοήθησαν στη διοργάνωση ως cosplay;
Δημήτρης: Η συνεργασία με τα υπόλοιπα παιδιά που κάνανε cosplay ήταν εύκολη και αποδοτική . Δεν είχαμε προβλήματα .

R.P.A.: Εσύ σήμερα τι cosplay διάλεξες;
Δημήτρης: Ντύθηκα Altair από το παιχνίδι Assassins Creed .

R.P.A.: Υπήρξε κανένα  ευτράπελο;
Δημήτρης: Όχι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα . Μόνο το γεγονός ότι μια από τις δοκιμασίες ( L's Quest ) τελικά ακυρώθηκε .. Αλλά τι να κάνουμε ατυχίες συμβαίνουν .


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


After Party hosted by Akai Panda @ Salta Conmigo bar
Εν κατακλείδει και οι δυο εκδηλωσεις ήταν πολύ ομορφες, και το σημαντικό ειναι πρώτον ότι ύπαρχει θέληση όρεξη και αρκετό νεο αίμα που του αρέσει να ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε σχέση με την ιαπωνική και γενικα ευρύτερη ασιατική κουλτούρα, αλλα και κόσμος που στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλωσεις. Και δεύτερον, ήταν πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι συνεργάστηκαν και συντονιστηκαν πολλές ομάδες για την επίτευξη αυτών των εκδηλώσεων, κάτι που ειναι σπάνιο για τους Έλληνες... Ελπίζουμε να υπάρξουν και άλλες τέτοιου ειδους διοργανώσεις γιατί σίγουρα είναι ωραίο να παρευρίσκεται κανείς σε αυτές. Αυτό όμως είναι. Ένα άλλο θέμα το οποίο μάλλον δε χωράει σε αυτο το άρθρο. ;D

External Links (lol):

Radio Planet Asia Official Facebook Page: https://www.facebook.com/groups/296869940381179/
Otaku.gr Official Facebook Page: https://www.facebook.com/OtakuGr
Glc Sekai Official Facebook Page: https://www.facebook.com/glc.sekai
Akai Panda Official Facebook Page: https://www.facebook.com/akai.panda
Salta Conmigo Official Facebook Page: https://www.facebook.com/salta.conmigo.7
Animeshop.gr: http://www.animeshop.gr/
Anubis: http://www.anubis.gr/


BBz~ from Ak1rA & ZeD

No comments:

Post a Comment